Skriv under for
mere vild natur
i Danmark

Danmarks natur har aldrig været mere presset.
1.844 dyr og planter er i fare for at uddø!
Men vi kan redde dem, ved at give mere plads til vild natur.
Skriv under på vores åbne brev til Folketinget:

har allerede skrevet under
Betingelser

Del budskabet

Åbent brev til
regeringen og Folketinget:

Kære statsminister Mette Frederiksen, miljøminister Lea Wermelin, regeringen og alle medlemmer af det danske Folketing,

Vi skriver til jer, fordi vi er bekymrede over at se den danske natur - vores uerstattelige grønne frirum - forsvinde for øjnene af os. 

Danmarks natur er presset som aldrig før. Hasselmusen, kirkeuglen, den sortplettede blåfugl og over 1.800 andre arter er i fare for at forsvinde! Og Danmark er fortsat det land i EU, hvor der er allermest opdyrket land og allermindst natur.

Men I kan redde de truede arter ved at sørge for, at vi igen får rigtig vild natur i Danmark.

Vi skal afsætte mindst 20 procent af Danmarks areal helhjertet til naturen, hvis vi vil stoppe dens tilbagegang. Kun sådan, siger forskerne, kan vi sikre levesteder og føde til de truede arter.

Hvis vi giver naturen plads, kan den begynde at hele sig selv, og den vil blive meget mere mangfoldig og eventyrlig.

Vi kan få magiske, urørte skove, hvor ugler, spætter, biller og sommerfugle vil leve i de gamle, krogede træer sammen med hundredevis af andre vidunderlige men nu truede arter. 

Vi kan få frodige enge, der summer af liv og rislende vandløb, hvor ørreder og laks, slørvinger og guldsmede udklækkes. Vi kan få store vidder, hvor vilde heste og krondyr græsser blandt tusinde blomster.  

Giv naturen førsteprioritet i dele af de fantastiske have, der omkranser Danmark. Så vil boblerev og tætte skove af tang skabe levesteder til et mylder af liv med søanemoner, makreller og marsvin. 

Danmarks fantastiske naturrigdomme skal også være der for fremtidens generationer. Det kan kun ske, hvis I indfrier de politiske løfter om at give naturen mere plads.

Lad os handle nu - og sammen give en rig og mangfoldig natur videre til vores børn og børnebørn.